välkommen till Södra Italien

Välkommen till en region med fantastisk natur, behagligt klimat, kilometerlånga stränder & underbar mat. Området är rikt på kultur och har en fantastisk historia. Människorna är gästfria och generösa. Italienarna själva förlägger gärna sin semester här men ännu har inte de stora turistskarorna hittat hit. Det är också billigt att leva här, betydligt billigare än i övriga Italien.

Landskapet och omgivningarna skiftar men medelhavet är ständigt närvarande. Kilometerlånga stränder med azurblått och kristallklart vatten lockar till sol, bad och allehanda vattensporter.

Vid kusten är bebyggelsen ofta relativt modern, en bit inåt landet klättrar pittoreske byar utefter bergssluttningarna. Det är sällan långt mellan olivlundarna, mandelträden eller vingårdarna.

I inlandet reser sig de appeninska bergen. Området här bjuder på en fantastisk natur, till stora delar orörd. Här hittar du några av Italiens vackraste och mest spektakulära nationalparker. Landskapet är både vackert och dramatiskt. Vandringsleder, höga berg och forsande vatten erbjuder spännande utmaningar för den som söker en aktiv semester.

Syditalienarna har en genuin passion för både mat och dryck. Köket är okomplicerat men mycket delikat och de lokala vinerna håller oftast förvånansvärt hög kvalitet.

Se till att upptäck det sanna och genuina – besök södra Italien!